Foredrag om Carlsberg laboratoriets banebrydende forskning

dato

Oplev et spændende foredrag om Carlsberg laboratoriets forskning i ølproduktion og klimatolerante planter. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Rangstrup Forsamlingshus, Agerskov, kan du høre om videnskabelige opdagelser og smage på udvalgte øltyper.

Carlsberg brygger ikke kun øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og teknikker, der har forbedret produktionen af øl og bidraget til forskning i bl.a. gær og klimatolerante planter. Dette foredrag giver et indblik i laboratoriets banebrydende forskning, herunder rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Indsigt i ølproduktion og bæredygtighed

Foredraget vil dykke ned i forskningen og udviklingen af ingredienser til ølproduktion. Lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Der vil også være fokus på maltning og udvikling af nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Klimatolerante fødevarer og historisk DNA

Desuden vil foredraget give indsigt i ny teknologi til klimatolerante fødevarer. Forskningen fokuserer på at forbedre plantens kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Hør også om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, der kan give indblik i fortidens tilpasning til klimaforandringer.

Smag på videnskaben

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Foredraget varer en halv time længere end normalt og streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Rangstrup Forsamlingshus, Over Jerstalvej 232, 6534 Agerskov
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut