Politi hædrer fem af hverdagens helte

Profilbillede
dato

Et diplom, en buket og en dusør samt en stor tak blev i går givet til fem handlekraftige borgere i Syd- og Sønderjylland

Dusør hund

Dusørmodtagerne med familie blev vist rundt og mødte blandt andre narkohunden Coco

 

Fem af hverdagens helte blev i går hædret på politigården i Esbjerg med både et diplom, en buket blomster, en dusør på 1000 kroner og en stor tak fra politidirektøren for indsatsen.

 

Mogens Honoré Ehmsen og Leif Højvang Jørgensen trådte begge til som hjerteløbere fredag den 7. juni i Ansager, hvor en  mand blev fundet livløs i sin seng i et sommerhus. Hjerteløbernes indsats var afgørende for, at manden overlevede.

 

Kim Overgaard Mikkelsen og Preben Hansen ydede hjertelungeredning mandag den 8. april, da en lastbilchauffør kørte i grøften på Hellevad-Bovvejen i Aabenraa Kommune efter at have fået et ildebefindende bag rattet.

Kim Overgaard Mikkelsen begyndte på livreddende førstehjælp. Preben Hansen kom til og hjalp indtil ambulance og politi nåede frem.

 

Joel Majlergaard Jessen fra Gram var fredag den 8. maj ude at fiske ved Haderslev Fjords udmunding, da han så en 77-årig mand falde i vandet. Manden havde været ved at lægge til en bådebro, da han faldt i og ikke kunne komme op. Den 77-årige drev ud mod sejlrenden og Joel Majlergaard Jessen løb til stedet og kastede en redningskrans ud. Snoren var for kort, så Joel hoppede i den nødlidtes båd, sejlede ud og fik manden trukket i land. Den 77-årige blev reddet i land i live og blev kørt til kontrol på sygehuset. Den snarrådige indsats betød, at episoden fik et godt udfald.

 

”I har alle udvist usædvanlig handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere som jer er klar til at hjælpe medborgere og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at I forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for”, sagde politidirektør Frits Kjeldsen.

 

Efter overrækkelsen blev dusørmodtagerne vist rundt på politistationen i Esbjerg.

 

Dusør <span class=Agerskov">

Mogens Honoré Ehmsen og Leif Højvang Jørgensen, Agerskov

 

Dusør Hellevad

 Preben Hansen og Kim Overgaard Mikkelsen, Aabenraa Kommune

 

Dusør Joel

Joel Majlergaard Jessen fra Gram

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi